Какви грижи са необходими при мазна кожа?

НАЙ- НОВИТЕ ТЕРАПИИ ВКЛЮЧВАТ:
-ОБЕЗМАЗНЯВАНЕ.
-ДЕЗИНФЕКЦИЯ.
* плодовите екстракти от боровинка, лимон , портокал, киви и ягода съдържат плодови киселини , аминокиселини , флавоноиди  и др. Те имат антисептично и епителизиращо действие като стимулират  растежа на нови клетки в епидермиса и намаляват големината на порите и тяхната дълбочина. Регулират мастната секреция.
Те  премахват нежелателна пегментация и изглаждат бръчките и белизите и засилват синтеза на колагена и еластина, като в  същотото време освежават тена на лицето.  Тази терапя се прави 2 пъти годишно по 8 - 10 процедури в козметичен център.
*ензимна трапия - намалява бактериалния растеж и потиска мастната секреция. Тази терапия се прави 1 път годишно   по 10-15 процедури в козметичен център.
*витаминова и тонизираща терапия  с екстракти от различни билки:
-екстракт от камфор - почиства в дълбочина кожата и намалява излишната мазнина, придавайки свежест и чистота на кожата.
-екстракт от невен и лайка - съдържа сапонини, флавиноиди, каротиноиди, провитамин А и др. Те имат противовъзпалително, успокояващо, антисептично и регенериращо действие.  
*Аромтерапия - използва смес от етерични масла, които забавят стареенето и запазват еластичността на  кожата; свиват порите и имат тонизиращо и дезинфекциращо действие.
-масло от маточина - прилага  се като освежаващо и поддържащо еластичността на кожата средство.
-лимоново и портокалово масло - намаляват мазнината на кожата, свиват порите и има избелващ ефект.  
-ментово масло - има успокояващо и тонизиращо действие  върху кожата поради съдържанието на ментол в маслото.
- розмариново масло - използва се срещу бръчки и за премахване на подпухналост под очите под формата на масажи .
Всички тези продукти са натурални, естествени органични вещества и работят в хармония с естествени сили на кожата и на тялото.
За извличане на максимална полза от аромотерапията, било грижита за кожата  или здравето е необходимо да се живее в съответствие със законите на природата, особено по отношение на красотата.  За това състоянието на кожата се влияе от състоянието на тялото, което на свой ред отразява състоянието на духа.